24-25 ΣΕΠ. 2016 ΣΜΟΛΙΚΑΣ

Στην 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας τον Σμόλικα με υψόμετρο 2637μέτρα, θα πραγματοποιήσει ανάβαση ο ΕΟΣ Θεσσαλονικης στις 24/25 Σεπτεμβρίου.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου από το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης. Περίπου το μεσημέρι θα φτάσουμε στο χωριό Πουρνιά Ιωαννίνων όπου και θα καταλύσουμε στον τοπικό ξενώνα ''ΠΕΡΙΣΤΕΡΩ'' http://www.hotelperistero.gr/. Το απόγευμα θα περπατήσουμε ανηφορικά στο χωριό Πουρνιά ενα απο τα ψηλότερα χωριά της Ηπείρου με υψόμετρο 1200μέτρα και θα ξεκουραστούμε για την επόμενη ημέρα.
Κυριακή 25/09
Παίρνουμε πρωινο στις 06:00 αφού ετοιμάσουμε τα πράγματά μας και αναχωρούμε στις 06:40 από την Πουρνιά για την Αγ.Παρακευή (Κεράσοβο) από όπου ξεκινάει η πορεία μας. Η πορεία είναι αρκετά ομαλή και ξεκινάει μέσα από το χωριό συνεχίζει σε ήπιας κλίσης λιβάδια και καταλήγει σε ενα πανέμορφο δάσος όπου εναλλάσονται βελανιδιές και μαύρη πεύκη (ρόμπολα). Σε μια ώρα περίπου συναντάμε πηγή με πόσιμο νερό. Σε περίπου 2,5 με 3 ώρες πορείας από την αφετηρία της διαδρομής αφήνουμε το δάσος και αντικρύζουμε το αλπικό μέρος του Σμόλικα με τον κώνο της κορυφής να προβάλλει μπροστά μας. Εκεί βρίσκουμε συνήθως την τελευταία πηγή πόσιμου νερού. Σε μισή ώρα από τότε φτάνουμε στην Δρακόλιμνη του Σμόλικα με υψόμετρο 2200 μέτρα όπου και σταματάει η πρώτη ομάδα και κάνει ανασύνταξη η ομάδα κορυφής.
Από εκεί η πρώτη ομάδα επιστρέφει πίσω ενώ η ομάδα κορυφής συνεχίζει για 1,5 ώρα περίπου επάνω. Αφού φτάσουμε στην κορυφή επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο πίσω στο χωριό Αγ. Παρασκευή.

Ωρες πορείας ομάδας Δρακόλιμνης συνολικά 5,5-6
Βαθμός δυσκολίας Β

Ωρες πορείας ομάδας κορυφής συνολικά 8.
Βαθμός δυσκολίας Β-Γ

Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικό μποτάκι , αδιάβροχο/αντιανεμικό , ζακέτα fleece, καπέλο , γυαλιά ηλίου , φακός κεφαλής , σφυρίχτρα , νερό 2 λίτρα τουλάχιστον , ατομικά τρόφιμα ημέρας.

Κόστος συμμετοχής 45 ευρώ.
Κόστος διαμονής 15 ευρώ.

Συντονιστές εξόρμησης: Κόντρας Παναγιώτης 6978395900
Χατζηχρήστος Δημήτρης