27-11-2016 ΚΙΣΣΑΒΟΣ

ΚΙΣΣΑΒΟΣ: Σπηλιά- Καταφύγιο κορυφή 1978 μέτρα.

Βαθμός Δυσκολίας  : Β/Γ
Αρχηγοί : Κόντρας Π., Σιώτας Δ.
Στο όρος Κίσσαβος θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εξόρμηση του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης στις 27/11/2016. Το πρόγραμμα ακολουθεί αναλυτικά:

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου με κατεύθυνση το ορεινό χωριό Σπηλιά Λαρίσης από όπου ξεκινάει η πορεία μας. Αρχικά αφού φτάσουμε, περνάμε μέσα από το χωριό Σπηλιά και αφου το διασχίσουμε συνεχίζουμε για λίγο ακόμα σε κατηφορικής κλίσης άσφαλτο. Σε λίγο αφού συναντήσουμε το μονοπάτι το ακολουθούμε περνώντα μέσα από σπάνιο και αραιό δάσος πουρναριού.

Το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε διαρκώς συντεταγμένοι γιατί η πορεία στο τελευταίο της κομμάτι τέμνεται από τον διανοιγμένο δρόμο και οι συνέχειες του μονοπατ
ιού βρίσκονται δύσκολα. Μετά από περίπου 2,5 ώρες φτάνουμε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Λαρίσης και εκεί η μία ομάδα τελειώνει την ανάβασή της.

Η ομάδα κορυφής μετά από ολιγόλεπτη ανασύνταξη συνεχίζει προς την κορυφή για την οποία χρειάζεται επιπλέον 1,5 ώρα περίπου.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ανάβαση αυτήν την εποχή στην κορυφή του Κισσάβου συνοδεύεται συνήθως από πολύ ισχυρούς ανέμους και αρκετό ψύχος αρα ο χειμερινός εξοπλισμός κρίνεται απαραίτητος. Επιστροφή για την ομάδα κορυφής από τον ίδιο δρόμο ως το καταφύγιο και από εκεί όλοι μαζί επιστρέφουμε στο χωριό Σπηλιά όπου και μας δίνεται χρόνος να ξεκουραστούμε και να λάβουμε κάποιο σνακ ή ρόφημα. Επιστροφή το απόγευμα για Θεσσαλονίκη.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, μακρύ παντελόνι, ζακέτα fleece ή μάλλινη μπλούζα, ισοθερμική φανέλα, σκούφος, γάντια, χειμερινές κάλτσες, επιπλέον αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο, ξηρά τροφή ημέρας, 1,5 λιτ νερό, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής.

Κόστος εξόρμησης : 13 ευρώ, Φοιτητές , άνεργοι 10 ευρώ.


Αρχηγοί εξόρμησης : Κόντρας Παναγιώτης 6978395900
Σιώτας Δημήτρης