21-2-2016 ΦΑΛΑΚΡΟ


Χ.Κ. ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΧΙΟΝΟΤΡΥΠΑ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Μήκος: 6,5 χλμ.
Υψ. Ανάβαση: 746 μ.
Υψ. Κατάβαση: 675 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 2229 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 1656 μ

Αναχώρηση 21-2-2016 στις 7:00 απο τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19 και Τσιμισκή γωνία, με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Η διαδρομή ξεκινά από το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (ΣαλέΑνεμοσούρι) κοντά από τον τετραθέσιο αναβατήρα. Με κατεύθυνση βόρεια, κατευθυνόμαστε προς το χωματόδρομο λίγο πιο ψηλά. Ο δρόμος αυτός τραβερσάρει τις βόρειες πλαγίες του βουνού οδηγεί κατευθείαν στην δυτική πλαγία προς την κορυφή Προφήτης Ηλίας. Μετά τοναυχένα μεταξύ των κορυφών Χιονότρυπας 2113μ (η κορυφή με το chalet) και Πρ. Ηλίας κατευθυνόμαστε προς το χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό βάραθρο της Χιονότρυπας και από εκεί σε 20 λεπτά φτάνουμε στην κορυφή Πρ. Ηλίας 2232μ.
Για την επιστροφή αφού ξανακατέβουμε στο βάραθρο της Χιονότρυπας ανεβαίνουμε στην κορυφή Χιονότρυπα όπου υπάρχει το chalet με την καταπληκτική θέα των ορθοπλαγιών του Φαλακρού. Από εκεί κατηφορίζουμε τις πίστες του σκι για το Χιονοδρομικό Κέντρο διαγράφοντας ουσιαστικά ένα μικρό κύκλο.


Απαραίτητος Εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, αδιάβροχο, φλις ή μάλλινη μπλούζα, ισοθερμική φανέλα, σκούφος, γάντια, ατομικά τρόφιμα, νερό.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας.

Κόστος συμμετοχής μελών: 13€ και 10€ για φοιτητές και άνεργους

Περισσότερες πληροφορίες κάθε Τετάρτη στα γραφεία του Συλλόγου μετά τις 20:30.

Βαθμός Δυσκολίας : B έως Γ αναλόγως συνθηκών και ποσότητας χιονιού.

Αρχηγοί : Νικολάου Ρούλα.

H δυνατότητα υλοποίησης της εξόρμησης θα εξαρτηθεί απο τα μπλόκα των αγροτών και ειδικά αυτό στο Δερβένι.

Η περιγραφή της πορείας είναι απο το www.hellaspath.gr


 

Χορηγοί
Υποστηρικτές