30-10-2016 ΟΛΥΜΠΟΣ: ΓΚΟΡΤΣΙΑ-ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑ-ΣΤΡΑΓΓΟΣ-ΠΡΙΟΝΙΑ

Η δράση της Κυριακής για Όλυμπο Γκορτσιά ακυρώνεται λόγο της χαμηλής προσέλευσης.

Τύπος Εξόρμησης: Διάσχιση.

Βαθμός Δυσκολίας: Β+/Γ.

Συντονιστές: Παλάγκας Δημήτρης, Χατζηχρήστος Δημήτρης, Αλεξάνδρου Βασίλειος.

Η δράση θα γίνει εφόσον μαζέψει 20+ άτομα.
Στα γραφεία του συλλόγου θα είναι μέλη του Δ.Σ. την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου μετά τις 19:30.

 

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντηλ 19 & Τσιμισκή), θα πρέπει να ήμαστε 15 λεπτά νωρίτερα για να φύγουμε στην ώρα μας. Άφιξη στην Διασταύρωση (Γκορτσιά) απ’ όπου θα ξεκινήσουμε το περπάτημα περίπου δύο ώρες μετά.

 

Η διαδρομή ακολουθεί το κλασσικό μονοπάτι για Μπάρμπα, Κόκα, Πετρόστρουγκα και είναι αρκετά ανηφορική καθώς ξεκινάμε από τα 920 μέτρα (Γκορτσιά) και πρέπει να φτάσουμε στα 1940 που είναι το καταφύγιο. Η πορεία ως εκεί θα μας πάρει περίπου 2,5-3 ώρες.

Θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη στάση ανασυγκρότησης της ομάδας στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας από όπου όποιος θέλει θα μπορέσει να πιει ένα τσάι ή να πάρει πρόσθετο νερό.

 

Κατόπιν ακολουθούμε το μονοπάτι για τη θέση Στράγγος, όπου υπάρχει ξύλινο πασαλάκι και στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση προς Γομαροστάλι. Σε όλη τη διαδρομή τραβερσάρουμε στο μονοπάτι και θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη προσοχή στο βηματισμό μας σε περίπτωση υγρασίας ή βροχής. Κάποια στιγμή θα βγούμε στο κλασικό μονοπάτι Ε4 όπως κατεβαίνει από το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και από εκεί θα συνεχίσουμε την πορεία για τα Πριόνια που θα μας πάρει 1,5-2 ώρες.

 

Στα Πριόνια όποιος θέλει μπορεί να καθίσει στην ταβέρνα για φαγητό ή καφέ ανάλογα και με το χρόνο που θα έχουμε.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Ο εκτιμώμενος χρόνος της πορείας είναι περίπου 7 ώρες.

 

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, αντιανεμικό/αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, ζακέτα fleece, θερμοεσώρουχο, νερό τουλάχιστον 2 λίτρα, σνακ πορείας, σκούφος/καπέλο, γάντια, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής,μπατόν.

 

Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας. Εάν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τη συγκεκριμένη πορεία θα πάμε μέχρι Πετρόστρουγκα και θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι στη Γκορτσιά και από εκεί θα ακολουθήσουμε την άσφαλτο για να πάμε στα Πριόνια.

 

Κόστος συμμετοχής: 13 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητές και άνεργοι.

 

Πληροφορίες τις ώρες γραφείου: 2310 266928 {Προσοχή λόγω του εορταστικού τριημέρου οι δηλώσεις συμμετοχής και οι πληρωμές μπορούν να γίνουν το αργότερο έως την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία του συλλόγου}