25/26/27-02-2017 ΠΗΛΙΟ

Στο βουνό των Κενταύρων το καταπράσινο Πήλιο θα πραγματοποιήσει εξόρμηση ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 25/26/27 Φεβρουαρίου 2017.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα.

Σάββατο 25/02 Αναχώρηση
Αναχώρηση το Σάββατο 25/02 στις 09:00 από το αρχαιολογικό μουσείο με κατεύθυνση τις Μηλιές Πηλίου όπου θα γίνει και η διαμονή μας με μια ενδιάμεση στάση για ξεμούδιασμα. Άφιξη το μεσημέρι στις Μηλιές και τακτοποίηση στους ξενώνες. Συνάντηση αργά το μεσημέρι σε ώρα που θα ανακοινωθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μηλιών για να κάνουμε μια μικρή πορεία ως την γέφυρα του ντε Κίρικο κατασκευασμένη στα τέλη του 19ου αιώνα και χαρακτηριζόμενη ως ενα θαύμα μηχανκής της εποχής. Η απόσταση είναι περίπου 15’ από τον σταθμό των Μηλιών και η επιστροφή γίνεται από τον ίδιο δρόμο. Ξεκούραση το απόγευμα για την επόμενη μέρα.

Κυριακή 26/02 Διάσχιση Μηλιές- Τσαγκαράδα
Αναχώρηση 08:30 από την πλατεία των Μηλιών για την Τσαγκαράδα. Η διαδρομή ξεκινάει επάνω σε λιθόστρωτο καλντερίμι μέσα στο χωριό το οποίο συνεχίζει σε χωματόδρομο και μονοπάτι καθώς μπαίνουμε στο δασωμένο μέρος της διαδρομής. Κατά διαστήματα συναντάμε λιθόστρωτα τμήματα δρόμου που χρησίμευε ως κύρια οδός μεταξύ των χωριών του Πηλίου. Η διαδρομή ξεκινάει από υψόμετρο 380 μέτρα, το υψηλότερο τμήμα της βρίσκεται στα 790 μέτρα και χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας. Ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτι έχει μεγάλη διάρκεια και κάποια τμήματα έχουν κρατήσει χιόνι αυτή τη περίοδο. Αφού κατηφορίσουμε στο τελικό τμήμα της διαδρομής λίγο πριν την Τσαγκαράδα θα περάσουμε πάνω από το τοξωτό γεφύρι του Μυλοπόταμου χαρακτηριστικό δείγμα Πηλιορείτικης κατασκευαστικής τέχνης. Αφού καταλήξουμε στην Τσαγκαράδα το λεωφορείο θα μας μεταφέρει το απόγευμα στις Μηλιές.

Ωρες πορείας 6 περίπου . Βαθμός δυσκολίας Β -Β+.

Καθαρή Δευτέρα 27/02 Ανάβαση Τισαίο όρος
Αναχώρηση στις 09:00 για το Τρίκερι από όπου και ξεκινάει η πορεία για το Τισαίο όρος. Η διαδρομή ξεκινάει από το εκκλησάκι της Παναγίας και κινείται ανηφορικά μέχρι την μεγάλη λάκκα και από εκεί ως την κορυφή του Τισαίου όρους (644 μέτρα). Η θέα που θα συναντήσουμε αν οι συνθήκες το επιτρέψουν είναι εκπληκτική καθότι βλέπουμε όλο τον Παγασιτικό κόλπο από την μια μεριά και τις Σποράδες στο Αιγαίο από την άλλη. Η ανάβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και η κατάβαση 1,5. Από εκεί επιστρέφουμε πίσω από τον ίδιο δρόμο στο λεωφορείο και επιστρέφουμε προς Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Ωρες πορείας 4 περίπου . Βαθμός δυσκολίας Β.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν,ισοθερμικό, ζακέτα fleece, γάντια, σκούφος σακίδιο ημέρας ,υδροδοχείο με νερό, σνακ για τις μέρες πορείας , δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα αφήσουμε στο λεωφορείο, φακός κεφαλής, σφυρίχτρα.

Κόστος συμμετοχής:

Μεταφορά 50 ευρώ
Διαμονή: Ξενώνας Εσκίτζη (Μηλιές) Δίκλινο 56 ευρώ με πρωινό 

Ξενώνας Kαραγιαν. (Βυζίτσα) Δίκλινο 60 ευρώ με πρωινό 

Αρχηγοί: Κόντρας Παναγιώτης 6978395900
Λιτσαρδάκης Μιχάλης​