15-01-2017 ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : ΤΕΟ


Προσοχή: Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης των τελευταίων 2 ημερών η ανάβαση αποκτά ιδιαίτερη δυσκολία και απαιτήσεις , ως εκ τούτου η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί με φίλους και μέλη του συλλόγου που έχουν χειμερινό εξοπλισμό ( γκέτες χιονιού, ορειβατικό παντελόνι, ορειβατικό μποτάκι, τζάκετ με αδιάβροχη μεμβράνη) και μπορούν να περπατήσουν σε πεδίο με αρκετό χιονι. Καλό είναι οι νέοι φίλοι χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και εμπειρία να περιμένουν για την ανοικτή εξόρμηση που θα γίνει. Η ανοικτή εξόρμηση για όλους θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία και θα ανακοινωθεί εκ νέου.
 

Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει την δεύτερη ελεύθερη για όλους τους φίλους και τα μέλη του δράση, στον Χορτιάτη την Κυριακή 15/01/2017.
Η αφετηρία θα είναι η πλατεία του χωριού με τον κυκλικό κόμβο όπου και κάνει τέρμα το τοπικό λεωφορείο του Χορτιάτη Νο61 στις 09:00 π.μ.
α ακολουθήσουμε μια νεα διαδρομή ξεκινώντας από την άσφαλτο και ακολουθώντας μονοπάτι που περνάει δίπλα από το καταφύγιο των Προσκόπων διασχίζει το πλάτωμα ''3 αδέρφια'' και καταλήγει στο μονοπάτι των παγοποιών. Από εκεί θα διασχίσουμε τον δασικό δρόμο και θα βγούμε στο μονοπάτι για την κορυφή. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο δρόμο.


Κατά την διάρκεια της πορείας συντονιστές του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται ανάμεσά μας για την καλύτερη πραγματοποίηση της εξόρμησης. Η διαδρομή θεωρείται γενικά εύκολη και θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα στην κορυφή.

Λόγω της τελευταίας χιονόπτωσης καλό είναι όσοι θα ακολουθήσουν την διαδρομή να φοράνε μποτάκι και οχι αθλητικό παπούτσι. Επίσης να έχουν μαζί τους ζακέτα fleece, γάντια, σκούφο, αδιάβροχο τζακετ, και χοντρό μπουφάν .

Και αυτή η εξόρμηση απευθύνεται ανοιχτά σε όποιον θέλει να περπατήσει μαζί μας, χωρίς να έιναι απαραίτητα μέλος του συλλόγου και ΔΕΝ απαιτείται χρηματικό αντίτιμο για την συμμετοχή του.