29-01-2017 ΜΠΑΡΜΠΑ, ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΜΠΑΡΜΠΑ, ΌΛΥΜΠΟΣ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : ΤΕΟ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξόρμηση στον Όλυμπο, όπου και θα κοπεί η ορειβατική πίτα του συλλόγου.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τα γραφεία του συλλόγου, στη γωνία των οδών Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή. Αν οι καιρικές συνθήκες και το χιόνι το επιτρέψουν, σε περίπου δύο ώρες θα φτάσουμε στη δασική θέση Γκορτσιά, απ’ όπου θα ξεκινήσει η ανάβασή μας. Διαφορετικά, το λεωφορείο θα μας αφήσει στον Σταυρό και από εκεί, με πορεία μίας ώρας, θα φτάσουμε στην Γκορτσιά.

Ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι θα βρεθούμε σε περίπου μία ώρα στη θέση Μπάρμπα (1450μ.), όπου θα γίνει μικρή στάση για ανασυγκρότηση της ομάδας. Η πορεία θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη στο μονοπάτι, το οποίο σύντομ
α θα αφήσουμε για να ανέβουμε ελεύθερα τη χιονισμένη πλαγιά μέσα στο δάσος, η οποία θα μας φέρει στην κορυφή Μπάρμπα ύστερα από μία ώρα. Εκεί θα κοπεί η ορειβατική πίτα του συλλόγου. 

Από το ίδιο μονοπάτι θα επιστρέψουμε στην Γκορτσιά, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στο καταφύγιο του Σταυρού για ένα ζεστό ρόφημα ή φαγητό. Η αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται στις 5 το απόγευμα. 
Σε περίπτωση που το ύψος του χιονιού ή οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εκτέλεση του προγράμματος, θα υπάρξει εναλλακτική διαδρομή.

Εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), μπατόν πεζοπορίας (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια, γκέτες καθώς και δεύτερα ρούχα και παπούτσια τα οποία θα είναι στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.


Κόστος συμμετοχής: 13 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 10 ευρώ.