19-02-2017 ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ, ΓΟΜΑΡΑ, ΑΒΔΕΛΑ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β+
Συντονιστές :  Παλάγκας Δ., 
Μαυρίδης Γ., Κολοκοτρώνης Β.

Στην Βασιλίτσα Γρεβενών θα πραγματοποιήσει εξόρμηση ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 19/ 02/ 2017. Αναλυτικά το πρόγραμμα εχει ως εξής:

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία του συλλόγου στην Τσιμισκή με κατεύθυνση το Χ/Κ Βασιλίτσας. Ξεκίνάμε την πορεία από το χιονοδρομικό με κατεύθυνση την κορυφή της Βασιλίτσας. Η διαδρομή είναι ανηφορική και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Από εκεί εφ οσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και η κατάσταση του χιονιού θα συνεχίσουμε διασχίζοντας το βουνό με κατεύθυνση την Αβδέλλα. Οι ώρες πορείας από εκεί είναι 4 επιπλέον και συνολικά 6. Αν οι συνθήκες δεν είναι καλές και οι αρχηγοί κρίνουν οτι η διάσχιση δεν μπορεί να γίνει , η ομάδα θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο από την κορυφή πίσω στο χιονοδρομικό κέντρο σε περίπου 2 ώρες. Η διαδρομή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ο απαιτούμενος χειμερινός εξοπλισμός. Το απόγευμα επιστροφή για Θεσσαλονίκη.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν,ισοθερμικό, ζακέτα fleece, γάντια, σκούφος σακίδιο πλάτης ,υδροδοχείο με νερό, σνακ ημέρας , δεύτερα ρούχα-παπούτσια τα οποία θα αφήσουμε στο λεωφορείο, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, σφυρίχτρα.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 13 ευρώ, φοιτητές άνεργοι 10 ευρώ.


Για να ισχύσει η κράτηση θέσης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή 8 και 5 ευρώ αντίστοιχα η οποία πρέπει να καταβληθεί ως το πρωι της Παρασκευής.