12-03-2017 ΦΑΛΑΚΡΟ

ΦΑΛΑΚΡΟ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : Ζαρειφίδης Β., Μπλιάμης Χρ.

Στο όρος Φαλακρό του νομού Δράμας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 12-03-2017.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 απο τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19 και Τσιμισκή γωνία, με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.
Η διαδρομή ξεκινά από το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (Σαλέ Ανεμοσούρι) κοντά από τον τετραθέσιο αναβατήρα. Με κατεύθυνση βόρεια, κατευθυνόμαστε αριστερά από τις κεντρικές πίστες. Ο δρόμος αυτός τραβερσάρει τις βόρειες πλαγίες του βουνού οδηγεί κατευθείαν στην δυτική πλαγία προς την κορυφή Προφήτης Ηλίας. Μετά τον αυχένα μεταξύ της κορυφής του σαλέ , της Χιονότρυπας και της κορυφής Πρ. Ηλίας 2232μ κατευθυνόμαστε προς το χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό βάραθρο της Χιονότρυπας και από εκεί προωθούμαστε στην τελευταία ανηφόρα και φτάνουμε στην κορυφή Πρ. Ηλίας 2232μ.
Για την επιστροφή αφού ξανακατέβουμε δίπλα από το βάραθρο της Χιονότρυπας, ανεβαίνουμε στην κορυφή του chalet με την καταπληκτική θέα των ορθοπλαγιών του Φαλακρού. Αναλόγως των συνθηκών και του χρόνου, εκει μπορούμε να πάρουμε και ενα ζεστό ρόφημα. Από εκεί κατηφορίζουμε πάλι δίπλα από τις πίστες του σκι για το Χιονοδρομικό κέντρο.
Ωρες πορείας 6 συνολικά.
Βαθμός δυσκολίας Β-Γ

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 13 ευρώ, φοιτητές/άνεργοι 10 ευρώ

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, αδιάβροχο, σακκίδιο ημέρας, μπλούζα fleece, ισοθερμική φανέλα, σκούφος, γάντια, ατομικά τρόφιμα, νερό, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, σφυρίχτρα,ατομικό κιτ πρώτων βοηθειών.