02-07-2017 Δάσος Μάλτας Β, Β+

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου ώρα 07.00, απαραίτητα να είμαστε όλοι εκεί στις 06:45

Η διαδρομή μας ξεκινάει από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο παλιό χωριό της Λεπτοκαρυάς (319μ.). Κινούμενοι αριστερά σε σνηφορική διαδρομή σε μια απόσταση με υψομετρική διαφορά 1000 μέτρα, πάνω σε πρόσφατα καλοσημαδεμένο μονοπάτι, φτάνουμε στο καταφλυγιο του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς (1414μ.), όπου και θα πραγματοποιηθεί στάση. Κατόπιν ο δρόμος αφήνει την ράχη και συνεχίζει για την θέση «Κάτω Πηγαδάκι», που είναι 300 μέτρα πιο κάτω απ’ όπου θα μπορέσουμε να ανεφοδιαστούμε με νερό. Συνεχίζουμε σεένα ευδιακριτό δασικό μονοπάτι που κατηφορίζει και φθάνουμε στην τοποθεσία του «Ρέματος της Μάλτας», ενώ κατόπιν το μονοπάτι ανηφορίζει ελαφρά προκειμένου να φθάσουμε στο «Ρέμα της Σκανδαλάριας» για να καταλήξουμε λίγο αργότερα στην θέση «Άγιος Ιωάννης» Λιτοχώρου, απ’ όπου και θα μας παραλάβουν τα λεωφορία.

Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι 8 ώρες, ενώ χιλιομετρικά η απόσταση που θα διανύσουμε είναι κοντά στα 20 χιλιόμετρα.

Τα πρώτα 5 χιλιόμετρα είναι ανηφορικά (εώς το καταφύγιο του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς), ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι βατή για έμπειρους ορειβάτες, αλλά μεγάλης διάρκειας. Απαιτεί μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, μπατόν, νερό, ατομικά τρόφιμα, καπέλο, αντιηλιακό.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ! ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ (τουλάχιστον 2 λίτρα)

Κόστος μεταφοράς :Μέλη 13 (άνεργοι φοιτητές 10€) Μη μελη 15.

Αρχηγοί
Σιώτας Δημήτρης (τηλ. 6946908969)
Εύαγγελος Κολοκοτρώνης (τηλ. 6932873483)