01/05/2019

Περί Ολύμπου και πάλι ο λόγος. Αναίρεση αλλαγών της τελευταίας στιγμής του "νέου "ΠΔ

"Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

 

τις διαχρονικές περιπέτειες σε σχέση με τις διάφορες απειλές όπως κατασκευή χιοδρομικών αναβατήρων, διανοίξεις δρόμων, χρήση ελικοπτέρων, κλπ.) του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Ολύμπου οι περισσότεροι από εσάς φαντάζομαι ότι τις γνωρίζετε. Η πίεση δε λέει να σταματήσει και αντιθέτως συνεχίζει να αυξάνεται από κάθε κατεύθηνση και με κάθε κυβέρνηση.

 

Άλλη μία παρόμοια ιστορία απότελεί και το ταλαιπωριμένο Προεδρικό Διάταγμα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου το οποίο όταν πέρασε και τη Δημόσια Διαβούλευση κάπως ησυχάσαμε, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες ενότητες που ενέχουν ασάφειες.

 

Προσφάτως η κυβέρνηση και δη η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έκανε τα μαγικά της ώστε να αλλάξουν κάποιες παράγραφοι του ΠΔ που μάλλον ενοχλούσαν κάποιους. Βλέπετε έχουμε και εκλογές.

 

Εγώ προσωπικά τη θέση μου την έχω πάρει εδώ και χρόνια και οι περισσότεροι ίσως τη γνωρίζετε. Για να ανπτυχθεί ήπια ο Όλυμπος πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το φυσικό του περιβάλλον. Δε θα σας ζαλίζω με περισσότερες λεπτομέρειες. 

 

Αλλά όπως παλαιότερα θέλω και τώρα να τη δηλώσω και πάλι δημόσια. 

 

 

Εάν είστε σε παράλληλο σύμπαν, κοινοποιήστε το link με την πρέμβαση όπου μπορείτε γιατί η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται ο πλέον Όλυμπος στα κυβερνητικά δρώμενα, με κάνουν να ανησυχώ για τα χειρότερα. 

 

Πρόσφατα και με τη συνδρομή του WWF  υπήρξε μια νίκη για τη σωτηρία των παραλιών μας με απόσυρση του αντίστοιχου νομοσχεδίου. Ελπίζω εκτός από το βασίλειο του Ποσειδώνα, ελπίζω την ύστατη στιγμή να καταφέρουμε να σώσουμε και το σπίτι του Δία.

 

 

Ολύμπιους Χαιρετισμούς,

 

Μιχάλης Στύλλας"