19/05/2023

Ενημέρωση και επιμόρφωση σε θέματα πρώτων βοηθειών (3η θεματική ενότητα)

Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ε.Ε.Ε.Δ. (Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης) συνεχίζει την ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του σε Α΄ Βοήθειες προσαρμοσμένες σε όσους έρχονται σε επαφή με την φύση. To Σάββατο 27 Μαΐου ραντεβού στις 8:30 το πρωί προς όφελος της εκπαίδευσης αλλάζουμε την ώρα και το σημείο συνάντησης. Θα βρεθούμε στο λυόμενο της Πυροσβεστικής, στον περιφερειακό. Θα πάμε με τα αυτοκίνητα μέχρι το σημείο εκπαίδευσης (1,5 χλμ χωματόδρομος) έτσι ώστε αν χαλάσει ο καιρός να είμαστε κοντά στα αυτοκίνητα.
Αν βρέχει από το πρωί, θα βρεθούμε πάλι στο λυόμενο της πυροσβεστικής και θα πάμε στα γραφεία της ΕΕΕΔ ( τέρμα Αγ. Μαρίνης, Τριανδρία, γήπεδο Αχιλλέα Τριανδρίας).
θέση https://goo.gl/maps/EvxSYb4EYSRQGUid6
Όσοι παρευρεθούν καλό είναι να έχουν μαζί τους μπατον, φλις για τη κατασκευή πρόχειρου φορείου. Επίσης να έχουν γάζες κι επιδέσμους για αντιμετώπιση αιμορραγίας και ναρθικοποιήσεις. Υπολογίζουμε ότι όλη η εκπαιδευτική δράση θα κρατήσει περίπου μαζί με τη πορεία περίπου πέντε ώρες. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας νερό και κάποιο σνακ.