28/02/2024

28/2 Συμπληρώματα διατροφής και ορειβασία

Όσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής ωθεί τους ανθρώπους κοντά στη φύση και στις υπαίθριες δραστηριότητες όλο και μεγαλύτερη ανάγκη δημιουργείτε στη χρήση συμπληρωματικών και εναλλακτικών διατροφικών σκευασμάτων που βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας, στη βελτίωση της αντοχής αλλά και στην αποκατάσταση.
21/02/2024

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ-ΜΠΑΤΟΝ-ΚΡΑΜΠΟΝ

Μία ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το κατάστημα Petridis Stores σε πιο ειδικευμένα θέματα. Αυτά αφορούν τα ερωτήματα: Ποιο είναι το τέλειο ορειβατικό μποτάκι; Τα μπατόν είναι απαραίτητα; Πότε χρησιμοποιούμε κραμπόν; Θα χαρούμε να συζητήσουμε πώς η τεχνολογία και ο κατάλληλος εξοπλισμός βοηθάει την δραστηριότητα και τις επιδόσεις μας και το σημαντικότερο, αυξάνει τις δυνατότητές μας. Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου και όχι μόνο να παρευρεθούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 19.30 μμ στα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19 και Τσιμισκή γωνιά.
14/02/2024

14/2/2024 ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Σας προσκαλούμε  την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου Κ. Ντήλ 19 και Τσιμισκή γωνία στον 3ο όροφο για την κοπή της βασιλόπιτας!
Επίσης θα  έχουμε τη χαρά να παρευρεθούμε στην  απονομή των πτυχίων των αποφοίτων  των σχολών αναρρίχησης καθώς και σε βραβεύσεις μελών μας!
Σας περιμένουμε όλους, παλιά,  νέα μέλη  καθώς και φίλους του Συλλόγου σε μια όμορφη συνάντηση!
10/02/2024

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρατηρήσαμε πως αρκετά μέλη του ΕΟΣ, αφού αποκτήσουν τις πρώτες εμπειρίες στις ορειβατικές διαδρομές που διοργανώνει ο σύλλογος αναζητούν πιο δυνατές  εξορμήσεις και προσπαθούν να οργανωθούν  ιδιωτικά σε μικρές ομάδες. Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη αυτών των μελών μας, αποφασίσαμε ως σύλλογος να προχωρήσουμε σε κάποιες παράλληλες δράσεις, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη διοργάνωση ορειβατικών εξορμήσεων με απαιτητικό περιεχόμενο, τόσο από πλευράς διοργάνωσης όσο και υλοποίησης. Οι δράσεις αυτές θα γίνονται παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα του συλλόγου και μπορεί να είναι μονοήμερες ή/και πολυήμερες, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (ως 20 μέλη).
 
31/01/2024

Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης

Η συλλογή μανιταριών είναι «χόμπυ» πολλαπλά ωφέλιμο. Περπάτημα, άμεση επαφή με τη Φύση, ενώ συγχρόνως συλλογή τροφής, εξαιρετικά υγιεινής και νόστιμης. Στην Ελλάδα φυτρώνουν 2.500 είδη περίπου από τα οποία ένα μεγάλο μέρος είναι τα εδώδιμα. 
 
17/01/2024

Δασικές Πυρκαγιές – Αιτίες – Πρόληψη - Διαχείριση

O ΕΟΣ Θεσσαλονίκης ξεκινά και φέτος μία σειρά από παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το βουνό και ότι συσχετίζεται μ αυτό. Έτσι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα συζητήσουμε το θέμα των Δασικών Πυρκαγιών. 
01/01/2024

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2023...
29/11/2023

29/11 Αγωνιστική Αναρρίχηση

Στα πλαίσια της ανάδειξης και καλύτερης γνωριμίας με το ολυμπιακό άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης, θα δωθεί η παρακάτω ομιλία: 
Βασικές αρχές προπόνησης στην αγωνιστική/ αθλητική αναρρίχηση. 
Ομιλητής, Κωνσταντίνος Πεντεφούντης, Β προπονητή εθνικής ομάδας αναρρίχησης.