05/04/2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

03/04/2024

Απόδραση στην Ισλανδία

Ισλανδία η χώρα της φωτιάς και του πάγου, ένας προορισμός δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, προσφέροντας μοναδικά και συναρπαστικά τοπία: ενεργά ηφαίστεια, δεκάδες εντυπωσιακούς καταρράκτες, μεγαλοπρεπείς παγετώνες, παραμυθένια φαράγγια, θερμοπίδακες, παγετωνικές λιμνοθάλασσες και θερμές λίμνες με εκτυφλωτικούς τιρκουάζ χρωματισμούς.
27/03/2024

Από τον Όλυμπο στον Κίσσαβο έως τη Ροδόπη. Μία γεωαρχαιολογική περιήγηση

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε μία διαφορετική περιήγηση από τον Βασίλη Μέλφο, Καθηγητή Γεωλογίας στο ΑΠΘ, στα όρη της Βόρειας Ελλάδας.  Θα ξεκινήσουμε από τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο και μέσω της Κεντρικής Μακεδονίας θα καταλήξουμε στην Θράκη και την Ροδόπη. Θα ανακαλύψουμε κρυμμένους γεωλογικούς θησαυρούς και θα συζητήσουμε για τους ορυκτούς πόρους που ευνόησαν την ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού.
20/03/2024

Τα σπήλαια και η ανθρώπινη παρέμβαση

Τα σπήλαια είναι αναπόσπαστο μέρος των βουνών. Υπάρχουν πολλά είδη σπηλαίων στην Ελλάδα και μερικά από αυτά να είναι πολύ εντυπωσιακά, πανέμορφα και γεμάτα μυστικά. Πολλούς από τους φίλους ορειβάτες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τα σπήλαια της Ελλάδας.
13/03/2024

Η αναπνοή για υγεία και μέγιστη αντοχή στις πεζοπορίες

Η Έλενα Παπαϊωάννου σύμβουλος αναπνοής, φυσικής ζωής και συγγραφέας έχει την ευγενή καλοσύνη να μας παρουσιάσει ένα θέμα που απασχολεί όλους τους ορειβάτες.
06/03/2024

Υπέρβαση και ατυχήματα στην ορειβασία

Ο Ζαφείρης Τρόμπακας, ένα δυναμικό μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μοιράζεται μαζί μας κάποια ερωτηματικά που πολλές φορές δημιουργούν ατυχήματα στην ορειβασία. Τι είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους στην υπέρβαση; 
28/02/2024

28/2 Συμπληρώματα διατροφής και ορειβασία

Όσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής ωθεί τους ανθρώπους κοντά στη φύση και στις υπαίθριες δραστηριότητες όλο και μεγαλύτερη ανάγκη δημιουργείτε στη χρήση συμπληρωματικών και εναλλακτικών διατροφικών σκευασμάτων που βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας, στη βελτίωση της αντοχής αλλά και στην αποκατάσταση.
21/02/2024

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ-ΜΠΑΤΟΝ-ΚΡΑΜΠΟΝ

Μία ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το κατάστημα Petridis Stores σε πιο ειδικευμένα θέματα. Αυτά αφορούν τα ερωτήματα: Ποιο είναι το τέλειο ορειβατικό μποτάκι; Τα μπατόν είναι απαραίτητα; Πότε χρησιμοποιούμε κραμπόν; Θα χαρούμε να συζητήσουμε πώς η τεχνολογία και ο κατάλληλος εξοπλισμός βοηθάει την δραστηριότητα και τις επιδόσεις μας και το σημαντικότερο, αυξάνει τις δυνατότητές μας. Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου και όχι μόνο να παρευρεθούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 19.30 μμ στα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντηλ 19 και Τσιμισκή γωνιά.