14/02/2024

14/2/2024 ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Σας προσκαλούμε  την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου Κ. Ντήλ 19 και Τσιμισκή γωνία στον 3ο όροφο για την κοπή της βασιλόπιτας!
Επίσης θα  έχουμε τη χαρά να παρευρεθούμε στην  απονομή των πτυχίων των αποφοίτων  των σχολών αναρρίχησης καθώς και σε βραβεύσεις μελών μας!
Σας περιμένουμε όλους, παλιά,  νέα μέλη  καθώς και φίλους του Συλλόγου σε μια όμορφη συνάντηση!
10/02/2024

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρατηρήσαμε πως αρκετά μέλη του ΕΟΣ, αφού αποκτήσουν τις πρώτες εμπειρίες στις ορειβατικές διαδρομές που διοργανώνει ο σύλλογος αναζητούν πιο δυνατές  εξορμήσεις και προσπαθούν να οργανωθούν  ιδιωτικά σε μικρές ομάδες. Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη αυτών των μελών μας, αποφασίσαμε ως σύλλογος να προχωρήσουμε σε κάποιες παράλληλες δράσεις, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη διοργάνωση ορειβατικών εξορμήσεων με απαιτητικό περιεχόμενο, τόσο από πλευράς διοργάνωσης όσο και υλοποίησης. Οι δράσεις αυτές θα γίνονται παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα του συλλόγου και μπορεί να είναι μονοήμερες ή/και πολυήμερες, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (ως 20 μέλη).
 
31/01/2024

Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης

Η συλλογή μανιταριών είναι «χόμπυ» πολλαπλά ωφέλιμο. Περπάτημα, άμεση επαφή με τη Φύση, ενώ συγχρόνως συλλογή τροφής, εξαιρετικά υγιεινής και νόστιμης. Στην Ελλάδα φυτρώνουν 2.500 είδη περίπου από τα οποία ένα μεγάλο μέρος είναι τα εδώδιμα. 
 
17/01/2024

Δασικές Πυρκαγιές – Αιτίες – Πρόληψη - Διαχείριση

O ΕΟΣ Θεσσαλονίκης ξεκινά και φέτος μία σειρά από παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το βουνό και ότι συσχετίζεται μ αυτό. Έτσι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα συζητήσουμε το θέμα των Δασικών Πυρκαγιών. 
01/01/2024

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2023...
29/11/2023

29/11 Αγωνιστική Αναρρίχηση

Στα πλαίσια της ανάδειξης και καλύτερης γνωριμίας με το ολυμπιακό άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης, θα δωθεί η παρακάτω ομιλία: 
Βασικές αρχές προπόνησης στην αγωνιστική/ αθλητική αναρρίχηση. 
Ομιλητής, Κωνσταντίνος Πεντεφούντης, Β προπονητή εθνικής ομάδας αναρρίχησης. 
08/11/2023

Ορειβατικές εμπειρίες από τη μακρινή Άπω Aνατολή

Σε κάθε εξόρμηση στο βουνό βιώνουμε εμπειρίες και συναισθήματα μοναδικά. Όταν ξεφεύγουμε από τα σύνορα της πατρίδας μας οι εμπειρίες έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί έχουμε την ευκαιρία να δούμε με μια άλλη ματιά τόπους που διαφέρουν μορφολογικά, έχουν διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες αλλά και λαούς με άλλη φιλοσοφία ζωής. 
01/11/2023

Βασικές αρχές προσανατολισμού στη φύση και η σωστή χρήση πυξίδας με χάρτη.

Αν βρισκόμαστε έξω στη φύση για πεζοπορία, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να χαθούμε στο δάσος ή στο βουνό, ειδικά χωρίς χάρτη ή πυξίδα ή χωρίς το κινητό μας εφόσον φυσικά ξέρουμε να το χειριστούμε σωστά.