10/11 ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ

ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ 1998 μ.

Βαθμός Δυσκολίας: Β+

Συντονιστές:  Μαυρίδης Γ., Παλμερ Κ.
 


Αναχώρηση στις 07:00 (όλοι θα πρέπει να παρευρίσκονται έως τις 06:45 στο χώρο γιατί το λεωφορείο θα φύγει στις 7:01 ) από τα γραφεία του  συλλόγου, άφιξη στο χωριό του παλαιού Αγίου Αθανασίου μετά από 2,5 περίπου ώρες.

Από τη θέση αυτή θα αρχίσει η ανάβαση. Αφού ετοιμαστούμε αρχίζει η πεζοπορία όπου στην αρχή ακολουθούμε έναν αγροτικό δρόμο, μετά ένα δασικό μονοπάτι που το διαδέχεται αλπικό κομμάτι και καταλήγει στην κορυφή.

Η διαδρομή είναι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για άτομα με τον απαραίτητο εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση, ενώ μπορεί να συναντήσουμε και χιονισμένο πεδίο. Αν είναι η μέρα καθαρή μπορούμε να θαυμάσουμε από την κορυφή τόσο την κορυφή του Καιμάκτσαλάν στα 2.524 όσο και την περιοχή. Η πορεία για την κορυφή θα διαρκέσει περίπου 2,5- 3,5 ώρες ενώ η κατάβαση περίπου 2 –2,5 ώρες.

Κατεβαίνοντας στο χωριό του Αγίου Αθανασίου και ανάλογα με την ώρα που θα έχουμε επιστρέψει υπάρχει η δυνατότητα για να γευματίσει κάποιος ή να πιει καφέ σε ένα από τα πολλά καταστήματα που υπάρχουν. Επιστροφή αργά το βράδυ.

 

Εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, γκέτες ορειβασίας, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, μπατόν, φλις, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, φακός κεφαλής, αλουμινοκουβέρτα, σουγιάς, κουτί Α’ βοηθειών, πυξίδα, μπατόν, σφυρίχτρα. Δεύτερα ρούχα και παπούτσια που θα μείνουν στο λεωφορείο.

Πληροφορίες: Το χωριό του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1250 μέτρων είναι ένας οικισμός μόλις 15χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν και 7 από τη Λίμνη Βεγορίτιδα. Η υπέρμετρη τουριστική ανάπτυξη βοήθησε να χτιστούν πετρό-κτιστοι ξενώνες, ταβέρνες, καφέ, καταστήματα τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος τουριστών. Αποτελεί ένα όμορφο χωριό, που σίγουρα θα ήθελε κάποιος να το επισκεφθεί τουλάχιστον για μια φορά.

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€, Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€, Άνεργοι & Φοιτητές: 10€ Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889